Le Tour de Provence - Vaucluse

niveau 3

Niveau 3 is een iets sportievere fietsvakantie. Tijdens deze fietsvakantie in Frankrijk heb je af en toe wat langere en steilere hellingen. Gemiddeld fiets je tot zo`n 75 km per etappe dag. De fietstochten zijn geschikt voor een ieder met een normale conditie. Behalve bestemming en reistype speelt het fietsniveau een belangrijke rol. Het is van belang dat je een fietsvakantie kiest welke bij je past. Niet te zwaar, maar ook niet te licht. 

Dag 2 
1e Etappe | 79 km

Vandaag fiets je vanuit Suze La Rousse naar wijndorp Chateuneuf du Pape. Hier komen de wereldbekende kruidige rode wijnen vandaan. Het dorpje beschikt al sinds 1936 over een AOC - Appellation d’Origine Contrôlée - keurmerk voor haar wijnen. Je fiets door naar het prachtige Pernes-les-Fontaines gelegen aan de voet van de Mt.Ventoux. Bekijk de schitterend aangelegde tuinen of slenter over de smalle geplaveide straatjes. Het dorpje is beroemd om zijn veertig fonteinen! Hierna fiets je door naar de volgende prachtige plaats L’Isle La Sorgue, gelegen aan de rivier La Sorque. Als je op tijd bent raden we je aan om nog even de typisch Provencaalse zondagmarkt in dit prachtig gelegen dorpje te bezoeken.

Je stijgt vandaag 202 meter
Je daalt vandaag 233 meter

Dag 3 
Rustdag

Bezoek tijdens je rustdag het betoverende Fontaine de Vaucluse. In dit dorpje aan de voet van een hoge klif ligt de bron van de rivier La  Sorgue. Het smaragd groene water welt hier uit een mysterieus kolkgat. Natuurlijk kun je ook L'Isle-sur-la-Sorgue, het Venetië van de Comtat, bezoeken. Dit is een bijzonder aangenaam stadje waar je heerlijke rustgevende wandelingen langs de Sorgue kunt maken en lekker op een terrasje kunt genieten. De mooie antiekwinkels aan de rand van het water en de mooie water raderen van de rivieren geven een bijzondere charme aan de stad. Zoek je liever wat afkoeling bezoek dan de Grotte de Thouzon.  Een betoverende ondergrondse wereld van de mineralen waar het water zijn sporen heeft nagelaten. Prachtig!

Dag 4 
2e Etappe | 77 km

Van L'Isle-sur-la-Sorgue fiets je vandaag eerst naar Saint Remy de Provence. Bezoek hier het klooster Saint-Paul-de-Mausole waar Vincent van Gogh verbleef. Je fietst vervolgens het Parc Naturel des Alpilles in en rijdt door naar Le Plus Beaux Village Les Baux de Provence. Bekijk hier de eeuwenoude grot woningen. Les Baux de Provence is een prachtig hoog gelegen dorp welke je niet mag missen tijdens je fietsvakantie in Frankrijk. Bekijk hier de ruïnes van de citadel en de charmant geplaveide steegjes met mooie gerestaureerde renaissance huizen. Vanaf het Saint-Vincent plein met de beroemde Saint-Vincentkerk heb je een schitterend uitzicht op de vallei van de Fontaine. We rijden door naar Eyquires. Vergeet hier niet de locale markt! Als laatste fiets je door naar het eindpunt van vandaag Salon de Provence.

Je stijgt vandaag  400 meter
Je daalt vandaag  364 meter

Dag 5 
Rustdag

Bezoek tijdens deze rustdag de grote Provencaalse markt in Salon de Provence òf ga op zoek naar het voormalige huis van Nostradamus. Het historische stadscentrum van Salon de Provence is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven waardoor een bezoek aan Salon-de-Provence meer dan de moeite waard is. De oude middeleeuwse straatjes met haar leuke winkeltjes en restaurants maken van de oude binnenstad een plaats waar je rustig een dag door kunt brengen. Ook het mooie Château de l’Empéri is meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Dag 6 
3e Etappe | 74 km

Vandaag betreed je het prachtige Parc Naturel du Luberon. Op deze dag fiets je van Salon de Provence naar het op een rots gelegen Le Plus Beaux Village Ansouis. Geniet van het autovrije centrum en de typisch Provencaalse sfeer. Je fietst verder naar Cucuron. Ook al zo’n prachtig gelegen dorpje in de Vaucluse. Van Cucuron fiets je naar het  volgende Le Plus Beaux Village Lourmarin gelegen in de Luberon tussen de Durance Vallei en de Calavon Vallei. Bekijk hier de Tempel, de gerestaureerde Romaanse kerk of  het Renaissance kasteel Medici Villa. Eenmaal uitgekeken in dit prachtige dorp fiets je verder naar Bonnieux. Een schilderachtig  hooggelegen typisch Frans plaatsje in de Luberon. Op de nieuwe accommodatie staat onze luifel alweer voor je klaar!

Je stijgt vandaag  597 meter
Je daalt vandaag  336 meter

Dag 7 
Rustdag

Vandaag is er markt in Bonnieux. Zeer de moeite waard omdat er veel locale producenten staan. Bonnieux zelf is ook zeer de moeite waard. Bezoek het oude bakkerijmuseum, of de Romaanse kerk uit de 12 eeuw. Ga je meer voor de natuur bezoek dan de typische tuin van la Louve. Het is ook mogelijk om vandaag naar Le Plus Beaux Village Roussillion te fietsen. Dit dorpje ligt op 10 km afstand van onze accommodatie. Bekijk hier de grootste voormalige okermijnen van Europa of bezoek de Carrières D’ Ocre de Bruoux. Een reis onder de grond die het leven van de mensen in het Pays d'Apt laat zien ten tijde van de exploitatie van de okermijnen in de negentiende eeuw. Nadat je hebt uitgerust op een terrasje raden we je aan om de bijzonder schilderachtige wandeling naar het kerkje te nemen.

Dag 8 
4e Etappe | 54 km

We verlaten Bonnieux en gaan op weg naar Lacoste. Bekend om haar vele kastelen.  Je fietst door naar Le Plus Beaux Village Mènerbes. Schitterend gelegen bovenop een rots met prachtige vergezichten. Hierna rij je door naar Oppède le Vieux. Een bijzonder mooi dorp in de Luberon en bekend geworden door de boeken van Peter Mayle ‘een jaar in de Provence’. Maak hier een wandeling door de wijngaarden  en op het pleintje van het oude dorp moet je ècht even naar het restaurant lopen. Dit is namelijk een geweldige plek voor de lunch! Hierna fiets je verder naar misschien wel het mooist gelegen Le Plus Beaux Village van de Provence Gordes. Gelegen hoog op een berg middenin het Parc Regional du Luberon. Vanuit hier fiets je weer naar beneden op weg naar de prachtig gelegen Abbaye de Senanque. Vanaf de abdij moet je even kort flink klimmen om vervolgens door te fietsen naar het kleine Le Plus Beaux Village Venasque. Na een welverdiend drankje op het terrasje bij de fontein vervolg je de fietsroute naar je eindbestemming van vandaag Malemort du Comtat.

Je stijgt vandaag    988 meter
Je daalt vandaag  1095 meter

Dag 9 
Rustdag

In Malemort du Comtat kun je vandaag heerlijk ontspannen bij het prachtige zwembad op de accommodatie. De èchte klimmers hebben vandaag de mogelijkheid om via Bèdoin de kale berg van de Provence te gaan beklimmen, de Mont Ventoux.Je kunt natuurlijk ook het dorpje gaan bekijken of lekker een boek lezen onder onze gezellige luifel.

Dag 10 
5e Etappe | 73 km

Vandaag fiets je van Malemort du Comtat naar Villes-sur-Auzon. In dit dorpje gaan de liefhebbers de prachtige Gorges de la Nesque in. De Gorges de la Nesque is een zeer woeste canyon met overweldigende ruige rotsen bovenlangs een afgrond langs een weg vol rots tunnels en uitzichtpunten. Deze route is voor de meer geoefende fietsers onder ons die geen moeite hebben met klimmen èn geen hoogtevrees hebben. Daarnaast vraagt de tocht ook om een goede conditie. In het plaatsje Monieux verlaten we de Gorges de la Nesque weer. Hier vervolg je de route naar het door lavendelvelden omgeven Le Plus Beaux Village Montbrun-les-Bains. Dit dorpje wordt reeds bewoond sinds de prehistorie en beschikt over maar liefst 14 fonteinen. Je vervolgt de fietsroute naar Savaillon waar je de prachtige Vallee de Toulouranc met haar Gorges in gaat. Koel onderweg even lekker af in het heerlijke water van de rivier de Toulouranc! Je fietst via het prachtige Brantes de Vallee weer uit. Via Eygaliers fiets je vervolgens door het Parc National Regional des Baronnies Provencales door naar de overnachtings accommodatie Le Moulin de Cost in Buis-les-Baronnies.

Je stijgt vandaag  1714 meter
Je daalt vandaag  1591 meter

Dag 10 
5e Etappe | 44 km

Kies je liever voor een wat eenvoudiger route dan fiets je vandaag van Malemort du Comtat naar het hooggelegen rillon-le-Brave. Bekijk hier de overblijfselen van de vesting muren uit de 16e eeuw met haar verschillende middeleeuwse poorten. Van hieruit fiets je door naar Mollans-sur-Ouvèze. Dit is een klein rustig dorpje vol charme vol met lijfbomen, wijngaarden en lavendel. Vergeet onder in het dorp ook de brug van middeleeuwse oorsprong niet te bekijken. Het dorpje bestaat uit vele kleine smalle straatjes vol met oude huizen en en is typisch Frans. Het dorpje eenmaal bekeken fiets je door het Parc National Regional des Baronnies Provencales door naar de volgende overnachtings accommodatie Le Moulin de Cost in Buis-les-Baronnies.

Je stijgt vandaag  613 meter
Je daalt vandaag  485 meter

Dag 11 
Rustdag

Tijdens deze rustdag kun je het heerlijke dorpje Buis Les Baronnies verkennen. Het hart van dit èchte Provencaalse dorpje  bestaat uit veel terrasjes, leuke winkeltjes en ambacht lieden die hun waar aanbieden. Fiets ook even door het dorpje heen en ontdek 3 km buiten het dorp de prachtige Gorges d’ Ubrieux gelegen in het Parc Regional des Baronnies Provencales. Of je blijft lekker op de camping en geniet van het heerlijke zwembad òf de rivier die achter de camping langsloopt. Al met al is er meer dan genoeg te ontdekken tijdens deze rustdag!

Dag 12 
6e Etappe | 65 km

Vanochtend is er Provencaalse  markt in Buis les Baronnies die je niet mag missen! We vertrekken dan ook op tijd. Hierna fietsen we via het plaatsje Caromb door naar het prachtige Gigondas. Gigondas één van de mooiste wijnstreken van de Rhône-vallei. Je fietst door naar het kleine eeuwen oude Les Plus Beaux Village Sèguret. Hier kun je even  wat drinken op een terrasje en genieten van de prachtige vergezichten over de wijnranken van het gebied. We vervolgen de fietsroute naar het mooie schilderachtige Crestet. Van hieruit fiets je door naar de volgende schilderachtig gelegen Camping du Bon Crouzet. De camping is prachtig gelegen nabij de rivier en het typisch Provencaalse dorpje Entrechaux.

Je stijgt vandaag    960 meter 
Je daalt vandaag  1078 meter

Dag 13 
Rustdag

Tijdens deze rustdag kun je heerlijk zwemmen in de rivier. Wil je liever het dorpje Entrechaux bekijken dan kan dat natuurlijk ook. De omgeving leent zich ook uitstekend voor een wandeling. Lekker ontspannen onder onze gezellig luifel is ook een mogelijkheid.

Dag 14 
7e Etappe | 70 km

Tijdens deze laatste etappe verlaten we Entrechaux en gaat de fietsroute naar het mooie dorpje Puymèras. Van hieruit vervolg je de fietsroute  naar dè olijfolie stad van de Provence Nyons. Naast de heerlijke olijven en de olijfolie is hier ook de oude Romeinse brug over de rivier de Eygues erg bijzonder! Je fietst verder naar weer een prachtige plaats Vaison-la-Romaine .
Met haar prachtige platanen, fonteinen, winkelstraatjes èn alle uitnodigende terrasjes van cafés en restaurants heeft Vaison-la-Romaine alle charmes van een authentieke Provençaalse stad. Bezoek hier de grootste Gallisch-Romeinse nederzetting van Frankrijk en het hoger gelegen middeleeuwse kasteel met haar prachtige uitzichten. Eenmaal uitgekeken fiets je terug naar de startcamping in Suze la Rousse.

Je stijgt vandaag  528 meter
Je daalt vandaag  688 meter

Dag 15 

Weer naar huis.

 Boek deze fietsvakantie in Frankrijk Provence - Vaucluse

Bekijk de kaart voor de route van je fietsvakantie !

Retour mogelijk met de Fietsbus    Ja
Deelname mogelijk vanaf leeftijd    16 jaar
Niveau van deze fietsvakantie     3
Fietshuur mogelijk     Ja

   

   

   


Uniek aan deze reis:

- Culinair genieten
- Rustieke dorpjes
- Individuele vrijheid
- Prachtige fietsroutes

Vragen over je fietsvakantie in Frankrijk ?

bel of stuur ons een bericht

contact >

    meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden >

© Cycle Travel | Fietsvakantie in Frankrijk