Niveau van je fiets kampeer vakantie

Behalve bestemming en reistype speelt het fietsniveau een belangrijke rol. Het is van belang dat je een fietsvakantie kiest die bij je past. Niet te zwaar, maar ook niet te licht. Cycle Travel organiseert fietsvakanties in Frankrijk van niveau 1 t/m niveau 6. De lengte van de etappes, hoogteverschil, het klimaat, al deze zaken nemen wij mee in de weging van je fietsvakantie in Frankrijk. Ben je benieuwd wat het niveau van jouw gekozen fietsvakantie in Frankrijk inhoud? Kijk dan hieronder welk niveau bij je past.

Niveau *

 

Dit is de lichtste fietsvakantie welke Cycle Travel aanbied. Deze fietsvakanties gaan voornamelijk over vlak terrein met niet al te lange dag-afstanden Heuvels met hoogteverschillen komen zo nu en dan voor. Gemiddeld fiets je tot zo`n 50 km per etappe dag.

 

Niveau **

 

Ook dit is een lichte fietsvakantie.De heuvels zijn niet te steil en te lang en vindt plaats op goed begaanbare wegen. De dag afstanden zijn soms wat langer.

Gemiddeld fiets je tot zo`n 65 km per etappe dag.

 

Niveau ***

 

Dit zijn iets sportievere fietsvakanties. Tijdens deze fietsvakanties heb je af en toe wat langere en steilere hellingen. Gemiddeld fiets je tot zo`n 75 km per etappe dag. Deze fietstochten zijn geschikt voor een ieder met een normale conditie.

 

Niveau ****

 

Deze fietsvakanties hebben een sportief karakter. De heuvels zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen hierdoor meer kracht en inspanning. We fietsen tijdens deze tochten veelal in de bergen. Gemiddeld fiets je tot zo`n 85 km per etappe dag. Deze fietstochten zijn geschikt voor iedereen die regelmatig wat langere afstanden fietst.

 

Niveau *****

 

Deze fietsvakanties hebben een zeer sportief karakter. Fietsen in pittig berglandschap met vaak langere afstanden. Gemiddeld fiets je zo`n 85 tot 100 km per etappe dag. Een goede conditie en uithoudingsvermogen zijn voor deze fietsvakanties vereist.

Niveau ******

Deze fietsvakanties vinden vooral plaats in middel en hooggebergte.
Gemiddeld fiets je zo`n 100 tot 125 km per etappe dag. Deze fietsvakanties zijn voor de geoefende fietser die beschikt over een zèèr goede conditie en lang uithoudingsvermogen.

Terug naar ons aanbod?