Welke fiets?


Hybride of ATB


Een goede hybride of atb fiets is èrg belangrijk voor een geslaagde fietsvakantie. Laat je fiets voor je fiets vakantie in Frankrijk een goede onderhoudsbeurt geven door je fietsenmaker in Nederland! Let vooral op de conditie van de ketting èn tandwielen. 
Zorg er ook voor dat je remkabels en derailleurkabels in goede conditie zijn èn juist zijn afgesteld. Let er ook op dat je een juiste spakenspanning hebt omdat er tijdens de afdalingen erg veel krachten en spanningen op de spaken komen te staan.  Ook adviseren we je om een kabel fietsslot, een reparatiesetje met reserve binnenband en een fietspompje voor onderweg mee te nemen. Stadsfietsen zijn niet geschikt om mee te nemen tijdens onze fietsvakanties!

Hybride of ATB met elektrische ondersteuning

 

Het gebruik van hybride- en/of atb fietsen met elektrische ondersteuning is toegestaan tijdens onze fietsvakanties in Frankrijk . Hou er rekening mee dat wij geen technische ondersteuning
èn/of vervanging kunnen aanbieden bij problemen onderweg. De schaarse f
ietsenmakers in Frankrijk beschikken daarnaast niet over de juiste onderdelen èn software programma`s om je te kunnen helpen bij technische gebreken en/of storingen onderweg. Bedenk ook dat er onder onze tarp èn op de Franse campings niet altijd genoeg oplaad-faciliteiten zullen zijn om je accu dagelijks op te kunnen laden.

Besluit je om met je elektrische fiets (hybride/atb) deel te nemen aan onze fietsvakanties  dan is ons advies is dat je accu minimaal 13 Ampère stroom moet kunnen aanleveren in combinatie met een motor welke beschikt over minimaal  350 Watt motor vermogen welke samen zorgen voor een goede èn langdurige ondersteuning bergopwaarts. Bedenk dat omdat wij veelal in heuvelachtige gebieden rondtrekken, beklimmingen vèèl energie (stroom) van je accu zullen vragen en deze hierdoor aanzienlijk sneller leeg zal zijn als deze niet over een grote actie-radius beschikt. 
Z
org ervoor dat je accu, motor èn software 100% functioneren en laat dit voorafgaand aan je fietsvakantie in Frankrijk goed controleren door je fietsenmaker! Stadsfietsen met elektrische ondersteuning zijn niet geschikt om mee te nemen tijdens onze fietsvakanties!


Het gebruik van fietsen met elektrische ondersteuning is geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid. Cycle Travel kan op geen enkele wijze nazorg of verantwoordelijkheid  dragen voor storingen en/of vervanging indien blijkt dat je je reis niet kunt vervolgen door een storing in je elektrische ondersteuning.

Welke fietsbanden?

Zorg ervoor dat je buitenbanden anti-lek zijn, breder zijn dan standaard èn een lage 'rolweerstand' hebben. De juiste maat is 28 x 1.50 ( 40-622). Goede banden voor je hybride zijn Schwalbe Energizer en Schwalbe Marathon. Het is een fabel dat een een bredere band zwaarder zou fietsen. Met een bredere buitenband fiets je juist veel lichter en heb je veel meer grip in de bochten tijdens de afdalingen. Voor de racefiets adviseren wij de 25 mm fietsbanden van Continental. Beide merken zijn te koop in onze shop.

Huurfietsen

Kies je voor een huurfiets van Cycle Travel dan zorgen wij ervoor dat je gehuurde fiets ter plaatste goed afgesteld voor je klaarstaat. De huurfietsen zijn te boeken tot 3 weken voor de vertrekdatum en alleen te huur in combinatie met een transfer met de fietsbus. Onze fietsen zijn licht van gewicht en sportief. Daarnaast zijn de fietsen afgemonteerd met een een schakelgroep welke geschikt zijn voor probleemloos schakelen in de heuvels en bergen. Welke maat voor jou van toepassing is lees je hieronder.Je kunt een hybride òf een racefiets reserveren door deze toe te voegen aan je winkelmandje in het bestelmenu op de pagina van je fietsvakantie in Frankrijk naar keuze.


Hybride Fiets Dames ( Batavus ) Afmontage Shimano Acera / Alivio 24 V

 • Lichaamslengte van 150 cm tot 160 cm | Frame maat D 48
 • Lichaamslengte van 160 cm tot 175 cm | Frame maat D 53
 • Lichaamslengte van 175 cm tot 185 cm | Frame maat D 57 

Hybride Fiets Heren ( Batavus ) Afmontage Shimano Acera / Alivio 24 V

 • Lichaamslengte tot  150 cm                        | Frame maat H 49
 • Lichaamslengte van 150 cm tot 165 cm | Frame maat H 53
 • Lichaamslengte van 165 cm tot 180 cm | Frame maat H 57
 • Lichaamslengte van 180 cm tot 195 cm | Frame maat H 61

Race Fiets Dames (Eddy Merckx Blockhause 67 ) Afmontage Shimano 105 / 22 V

 • Lichaamslengte van 150 cm tot 160 cm | Frame maat D XS
 • Lichaamslengte van 160 cm tot 175 cm | Frame maat D S
 • Lichaamslengte van 175 cm tot 185 cm | Frame maat D M 

Race Fiets Heren (Eddy Merckx Blockhause 67 ) Afmontage Shimano 105 / 22 V

 • Lichaamslengte van 150 cm tot 160 cm | Frame maat H M
 • Lichaamslengte van 160 cm tot 175 cm | Frame maat H L
 • Lichaamslengte van 175 cm tot 185 cm | Frame maat H XL 

De huurprijs voor een Hybride fiets is € 75.00 per week / € 150.00 voor de gehele reisduur.

Deze prijs is inclusief fiets-diefstal  verzekering!

De huurprijs voor een Race fiets is € 100.00 per week / € 200.00 voor de gehele reisduur.

Deze prijs is inclusief fiets-diefstal  verzekering!

 

De borgsom per fiets bedraagt € 150.00 ter plekke te voldoen aan de reisbegeleiding.

Een kopie van een geldige creditcard volstaat ook als borg.

Je aanbetaling voor de reservering van een huurfiets is 15% van de totale huursom.

Fietsenmaker aan boord

Op alle Cycle Travel fietsvakanties in Frankrijk zul je een fietsenmaker aantreffen om je bij technische problemen onderweg weer op weg te helpen. Er gaat altijd een zeer uitgebreide koffer specifiek fiets gereedschap mee. Ook is er altijd een standaard voorraad fiets onderdelen in onze bus aanwezig. Lukt het niet om de fiets ter plekke te maken dan zorgt de fietsenmaker ervoor dat hij de juiste onderdelen bij een locale fietsenmaker voor je ophaalt zodat jij zo snel mogelijk je fietsvakantie in Frankrijk kunt hervatten! We verwachten wel dat je zelf een lekke band kunt plakken.

Bezemwagen

Op alle fiets kampeer vakanties in Frankrijk van Cycle Travel hebben wij de beschikking over een grote XL transport bus. Dagelijks rijden wij altijd een groot gedeelte van je fietsroute mee. Zodra er onderweg technische problemen ontstaan of er zijn calamiteiten dan is onze bus altijd snel ter plaatse om je direct hulp te kunnen bieden.

 

Fietsbus

Cycle Travel werkt samen met het gerenommeerde transport bedrijf Juijn. Dit bedrijf is gespecialiseerd in personen, fiets en bagage vervoer onder de naam Fietslijn. Met de fietsbus kun je naast je fiets dus ook direct je bagage meenemen! En dat allemaal voor dezelfde prijs. De fietsaanhanger van de Fietslijn is volledig lucht geveerd.Dit houdt in dat er een minimum aan trillingen zal plaatsvinden tijdens het vervoer van je fiets en deze geen schade oploopt tijdens de reis!

Voorwaarden voor je fiets vervoer

 • Je fietstassen kunnen niet aan de fiets blijven hangen tijdens het vervoer.
  De tassen worden apart onderin de bagageruimte van de bus vervoerd.
 • Je dient alle uitstekende voorwerpen te demonteren.
  Denk hierbij aan triatlonsturen, navigatie systemen en kaarthouders.
 • Het stuur moet altijd een kwartslag gedraaid worden. 
 • Voordragers (low riders) moeten altijd worden gedemonteerd.
 • Ligfietsen kun je zonder toeslag meenemen.
  Van je ligfiets moet  je de zit kuip demonteren.Heeft je ligfiets een boven stuur dan moet deze een kwartslag gedraaid worden.Een onder stuur moet je demonteren.
 • Het vervoer van je tandem kost € 40,00 voor een retour.
  Van je tandem moeten naast de voordrager ( lowrider)  ook de pedalen worden gedemonteerd.
 • De bus chauffeurs zetten altijd je fiets in de aanhanger.

Mocht je fiets ondanks al onze zorgen tijdens het transport toch een beschadiging oplopen, dan kun je de schade, m.u.v. kras-lakschade en schade aan zadels bij Cycle Travel  indienen. Voorwaarde is wel dat er door jou samen met  de chauffeur een schade rapport is ingevuld en deze aan ons wordt overhandigd. Bij schade meldt dit dan dus direct aan je chauffeur!

 

De Fietslijn fietsbus

De Royal Class bus is comfortabel en is voorzien van een toilet, airco, koffiezet apparaat en koelkast. Het betreft een luxe touringcar met dubbele beglazing, stereo geluidsinstallatie, twee passagiersdeuren, veel beenruimte (94 cm) en verstelbare stoelen (45°) met verstelbare voetsteunen. Koffie en frisdrank zijn in de bus tegen kostprijs verkrijgbaar.

Op elke fiets bus wordt met minimaal 2 chauffeurs gereden. Voor alle reizigers en de chauffeurs geldt een rookverbod. Op de fiets bus geldt een bagagelimiet van maximaal 20 kg. Indien je deze limiet overtreed kan je bagage bij vertrek worden geweigerd. Je mag geen gas-tankjes  in de bus meenemen. Om reis technische redenen kan het zijn dat je tijdelijk even geen gebruik kunt maken van het toilet. De chauffeurs zorgen er dan wel voor dat er hierna een korte sanitaire stop zal plaatsvinden. Er geldt een minimum aantal van 20 passagiers per rit. Uiterlijk 15 dagen voor de heen- en terugreis wordt je op de hoogte gebracht van het eventueel niet rijden vanwege onvoldoende deelname. Alle vertrek- en aankomsttijden zijn onder voorbehoud.

Opstap en uitstap plaatsen

 

De opstap en uitstap plaatsen zijn meestal bij een camping, een parkeerplaats, een hotel of een bus- of treinstation. Het zijn plaatsen die voor de fiets bus goed bereikbaar zijn. In je reisbescheiden staan alle opstap en uitstap plaatsen duidelijk aangegeven. Dit geldt ook voor alle vertrek- en aankomsttijden. De opstap en uitstap tijden gepubliceerd op onze website zijn altijd onder voorbehoud van de Fietslijn. Bij aankomst wordt je altijd ontvangen door onze fietsenmaker. De fietsenmaker helpt je dan ter plekke je fiets na transport weer rijklaar te maken. Hij neemt tevens direct je bagage mee van de bus naar de camping. Zelf moet je alleen even een stukje fietsen naar de camping. Op de camping aangekomen heeft onze kok een uitgebreid vers ontbijt voor je klaargemaakt!


Reserveringskosten

 

De reserveringskosten voor het boeken van je transfer bij de Fietslijn zijn  € 20,00 per boeking. Deze kosten zijn reeds verwerkt in de transfer prijs bij je reservering zodra je deze in je winkelmandje plaatst. Om verzekerd te zijn van een plaats is je aanbetaling 15% van de totale transfer kosten.

Brandstoftoeslag

 

De brandstofprijzen schommelen de laatste jaren enorm. Het kan hierdoor zo zijn dat de Fietslijn hierdoor gedwongen wordt eventueel stijgende prijzen door te moeten berekenen. Dit kan betekenen dat de prijzen in de loop van het seizoen kunnen stijgen. Indien dit het geval is wordt je daar vanzelfsprekend tijdig van de hoogte gebracht.

Keurmerk Touringcar bedrijf

 

Cycle Travel werkt uitsluitend met touringcarbedrijven die een Keurmerk hebben.

Wat mag je hier van verwachten?

 • De Fietslijn werkt volgens de strenge Keurmerk Touringcar bedrijf regels.
 • Elk half jaar wordt het busbedrijf op deze strenge regels gecertificeerd.
 • Je chauffeur beschikt over de vereiste diploma’s, ruime ervaring en moet elke 5 jaar een Rijvaardigheidsanalyse door CCV-CBR afnemen.
 • De regels voor rij- en rusttijden worden strikt nageleefd.
 • De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid.
 • Het comfort van je touringcar is van hoog niveau volgens de bus-classificatie,
  Royal Class
 • Mocht er tòch nog iets misgaan dan is het Keurmerk bus bedrijf adequaat verzekerd.

Fietslijnen 2018

Fiets routes

Alle fietsroutes van Cycle Travel zijn uitvoerig gecontroleerd. Je rijdt in je eigen tempo over zoveel mogelijk autoluwe wegen, met alle tijd om te stoppen voor een hapje, een drankje of een bezoek aan een bezienswaardigheid. Enkele dagen voor je vertrek ontvang je van ons de digitale GPX bestanden voor je fietsnavigatie systeem.Daarnaast ontvangt elke deelnemer de fiets routes ook altijd in boekvorm. Deze ontvang je bij het ontbijt op de eerste etappe dag van de fietsenmaker. Tijdens je fietsvakantie in Frankrijk met Cycle Travel wordt op de etappe dagen tijdens het ontbijt de te fietsen fietsroute van die dag uitvoerig door onze fietsenmaker in groepsverband met je besproken. Tevens wordt er altijd aangegeven waar onderweg terrasjes zijn om even uit te rusten of te genieten van het heerlijke Franse leven. Cycle Travel behoudt zich het recht voor ten alle tijden een wijziging van de fietsroute te kunnen toepassen indien dit noodzakelijk is.Hou er rekening mee dat de fietsroute en te rijden dag afstand hierdoor wat kunnen afwijken.

Veilig fietsen

Frankrijk zonnig en warm

Omdat het in Frankrijk vaak zonnig en warm is vertrekken wij op de etappe dagen altijd uiterlijk om 09.15 uur van de camping. Indien er behoefte is om als groep eerder te vertrekken door extreme warmte dan is dit ook mogelijk. Wij adviseren je rond het middaguur een langere pauze te houden. Gebruik tijdens het fietsen altijd een waterproof zonnemelk omdat dit langer zijn werking behoud. Draag altijd een pet òf bandana èn een zonnebril die de uv-straling tegenhoudt. En misschien wel het belangrijkste van alles, drink voldoende ! Hiermee voorkom je uitdroging, duizeligheid of een zonnesteek.


Eten en drinken tijdens de etappe

Zorg ervoor dat je onderweg voldoende eet en drinkt voordat je honger en dorst krijgt!  Drinken is belangrijker dan eten, maar neem naast je (volle) bidon(s) ook altijd wat eten mee. Voor de fietsvakanties in Frankrijk van Cycle Travel  is speciale sportvoeding meestal niet noodzakelijk tenzij anders is vermeldt in de beschrijving. Onze kok zorgt ervoor dat er altijd verse bananen en muesli repen bij vertrek voor je klaar staan!

Fietshelm

Cycle Travel adviseert voor iedereen altijd een fietshelm te gebruiken tijdens je fietsvakantie in Frankrijk.

 

Klimmen

Tijdens je fietsvakantie in Frankrijk zul je niet aan heuvels ontkomen. Afhankelijk van het niveau van de fietsvakantie zul je zo nu en dan heuvels en laaggebergte moeten ‘bedwingen’. De meeste van onze fietsvakanties in Frankrijk zijn geschikt zijn voor mensen met een gemiddelde conditie. Het belangrijkste is dat je jezelf niet overschat èn vooral niet boven je kunnen probeert te fietsen. Iedereen fiets op zijn eigen manier (en verzet) naar boven. Een korte niet te steile klim kan op kracht worden gedaan, terwijl je voor een langere klim beter een lichter verzet kunt gebruiken. Kom je met je eigen fiets zorg er dan voor dat je cassette minimaal 28 tanden als lichtste verzet heeft en dat je voortandwielen een zogenaamd ‘triple’ crankstel betreft. Zorg er ook voor dat je met je schakelgroep goed berg-opwaarts kunt schakelen! Een mindere kwaliteit schakelgroep kan voor problemen zorgen omdat je dan tijdens de klim niet of slecht kunt schakelen wat erg veel energie van je gaat vergen. Over het algemeen is het advies dat je op je eigen tempo rustig aan de heuvels en bergen moet beklimmen.

Dalen

Afdalen is misschien nog wel inspannender als klimmen! Veilig afdalen vergt veel concentratie. Zorg dat je uitgerust en ontspannen begint aan je afdaling. Kijk goed naar de weg èn het wegdek.  Blijf altijd op je eigen weghelft en let goed op tegemoetkomend steigend verkeer. Steigend verkeer heeft altijd voorrang in de bergen! Pas goed op voor grind, weg roosters en kruisingen. Wanneer je gaat remmen, doe dit dan gedoseerd en knijp niet continu in de remmen. Gebruik altijd je voor èn achterrem. Rem nooit in de bocht maar altijd net iets ervoor.

Zadelpijn

Zadelpijn ontstaat vaak door een verkeerd zadel, een verkeerde zithouding of een verkeerde stand van het zadel. Daarnaast is de positie van de zit-botjes bij een ieder anders. Een fiets met de juiste framemaat is ook belangrijk. De afstand van het zadel tot aan het stuur is daarnaast ook van groot belang. Fiets altijd met een fietsbroek of fiets-onderbroek met een goed (leren) zeem. Het kan geen kwaad om voor je fietsvakantie in Frankrijk al wat toertochten in Nederland te maken om het zogenaamde “zitvlees” te ontwikkelen. Is je houding niet goed dan kun je natuurlijk altijd onze fietsenmaker om advies vragen. Deze zorgt er dan voor dat alles optimaal wordt afgesteld.In onze shop is een ruime keuze aan specifieke zadels welke zeer geschikt zijn voor fietsvakanties.

Handen, polsen en nek pijn

Wanneer je langere tijd sterk voorovergebogen op je fiets zit bestaat de kans dat je last krijgt van je handen, polsen en nek. Een verstelbare stuurpen kan hierbij een oplossing bieden evenals ergonomische handvaten die de trillingen tijdens je fiets vakantie opvangen. Ook hiervoor geldt dat de afstelling van het stuur èn de afstand van stuur tot zadel van groot belang is voor een goede ontspannen zithouding.

SOS Alarm Centrale

Iedereen met een reisverzekering (deze stelt Cycle Travel verplicht) heeft recht op assistentie van een alarmcentrale. In geval van noodgevallen  neem je zelf contact op met de desbetreffende alarmcentrale. De reisbegeleiding kan je hier natuurlijk ook altijd bij helpen. Als je beschikt over een smartphone, download dan de App "SOS op reis". Deze App biedt toegang tot alarmnummers in ruim 200 landen. Via de App is het mogelijk direct contact te leggen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij.

Veiligheid & Reis advies

De veiligheid van onze deelnemers en medewerkers staan bij Cycle Travel op de eerste plaats. Wij volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen dan ook continu. Wil je meer informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming kijk dan op de website van de rijksoverheid bij ‘reisadviezen’.

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van je fiets routes en verblijfplaatsen. Heb je onderweg pech of een ongeval dan pikken onze reisbegeleiders je altijd op en brengen deze je indien nodig naar een arts of ziekenhuis. Ter plaatse ontvang je het telefoonnummer waarop je onze begeleiders altijd kunt bereiken. Maak voor vertrek een digitaal dossier aan. Scan belangrijke bescheiden en mail deze dan naar jezelf. Zo heb je ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis altijd kopieën van je belangrijke papieren bij de hand.

Medicijnen

We raden je aan om een kleine reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij aan pijnstillers, desinfecterende middelen, watervaste zonnebrand, pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Onze kok en fietsenmaker hebben zelf ook een uitgebreide EHBO-kist mee. Gebruik je speciale medicijnen? Neem dan voldoende mee en vraag je apotheek voorafgaand aan je fietsvakantie in Frankrijk om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document altijd in je handbagage. Breng ook de kok en/of de fietsenmaker  altijd even op de hoogte van je speciale medicijn gebruik.

Terug naar ons aanbod?