Maaltijden & Drank

Maaltijden - Eetpot

Het zal je op culinair gebied aan niets ontbreken tijdens je fietsvakantie in Frankrijk met Cycle Travel! Tijdens het ontbijt is er altijd vers brood aanwezig van de Boulanger ( Franse warme bakker ), verse vleeswaren, kaasjes, zoetigheid, meusli, vers fruit, jus d` orange, koffie, thee, water en melk. Tijdens het ontbijt  heb je altijd de mogelijkheid tot het samenstellen van een lunchpakket. Wij zorgen tevens voor iets lekkers voor onderweg. Onze kok zal hiernaast dagelijks een uitgebreid vers 3-gangen diner voor je klaarmaken. Bij de avond maaltijden is ook altijd water, wijn en frisdrank aanwezig. Na het diner zetten we  nog een lekker kopje koffie en thee als afsluiting voor de liefhebbers. Na de maaltijd help je natuurlijk nog even mee met de afwas.

Voor alle fietsvakanties in Frankrijk van Cycle Travel geldt dat de kosten voor de gezamenlijke maaltijden niet zijn inbegrepen in de reissom. Hiervoor wordt gezamenlijk door de kok een eet pot samengesteld. De bijdrage voor deze eet pot bedraagt  voor 2018 € 15.00 p.p.p.d. De totale bijdrage voor de eet pot ( € 225.00 ) moet in zijn geheel voor aanvang van de fiets kampeer vakantie contant worden voldaan aan de kok. Pin dit vast in Nederland omdat we niet altijd dicht bij een betaalautomaat in de buurt zijn!

Je kunt er tijdens je fietsvakantie in Frankrijk ook voor kiezen om uit eten te gaan of om zelf te koken. Je dient dan wel je eigen kookspullen mee te nemen. Voor de keren dat je wèl hebt betaald, maar gèèn gebruik maakt van het gezamenlijke diner ontvang je € 7.50 p.p.p.d aan restitutie. Voorwaarde is wel dat je de dag hiervoor even aangeeft aan de kok dat je de volgende dag niet deelneemt aan het gezamenlijke diner.

Consumpties

Speciaal voor jou als deelnemer reizen er een koelkast en twee goede koelboxen met ons mee waarmee we je tegen een kleine betaling een consumptie-service aanbieden. In overleg kun je je wensen aangeven en zal de kok  hier rekening mee houden tijdens de inkopen. Er zal een consumptie-lijst in de keuken aanwezig zijn waarop je na gebruik kunt aangeven welke consumptie  je hebt genuttigd. Eèn keer per week zullen je genuttigde consumpties  moeten worden afgerekend met de kok.

Dieët & Allergie

Onze kok probeert zoveel mogelijk rekening te houden met diëten en allergieën. Houd hiermee wel rekening met de beperkingen van het kamperen en het koken voor groepen. Heb je speciale maaltijd wensen geef dit dan tijdens je boeking direct door om teleurstellingen achteraf te voorkomen! Hou er rekening mee dat er extra kosten in rekening gebracht kunnen worden.

Hulp in de keuken

Tijdens je fietsvakantie in Frankrijk help je gemiddeld twee tot drie keer mee met het voorbereiden van de maaltijden voor het ontbijt en het diner. Na het eten wordt er natuurlijk nog even  geholpen met de afwas. Tijdens je fietsvakantie gaat er een verrijdbare mobiele afwas keuken mee met twee vaste spoelbakken waardoor de afwas zeer praktisch kan plaatsvinden onder de luifel.

Onder de tarp

Het dagelijks leven vindt plaats onder onze zeer ruime tarp van 30 m2. Onze tarp is een  luifel gemaakt van een uitermate duurzaam èn sterk materiaal welke speciaal voor het Amerikaanse leger werd ontwikkeld. De tarp is daardoor 100% waterdicht, 100% winddicht, 100% stormvast en biedt ons bescherming als het weer onverwacht omslaat. Onze tarp bied ruim plaats aan 24 personen. Onder de tarp wordt dagelijks gepraat, gelezen , gegeten en gelachen. De tarp is voorzien van onze verrijdbare mobiele keuken, 2 koelkasten en 2 koelboxen, ruime banken en ruime tafels welke dagelijks gezellig voor jou worden gedekt. Terwijl onze kok dagelijks een 3-gangen diner voor jou aan het klaarmaken is drinken de deelnemers hier een glaasje wijn. In de avond zorgen wij voor sfeer-verlichting onder de tarp. Om onze goede contacten te behouden met camping eigenaren respecteren wij een tarp-stilte om 22.00 uur. 


Omdat wij de natuur respecteren en het ook in Frankrijk verplicht is om afval gescheiden aan te leveren, vindt er om deze reden onder de tarp gescheiden afval verwerking plaats.
Wij willen een ieder vragen hier rekening mee te houden.

Accommodaties

Tijdens je fietsvakantie in Frankrijk verblijf je op goede campings veelal met een zwembad òf zwemgelegenheid. Het sanitair is over het algemeen goed te noemen. De campings zijn over het algemeen van gemiddelde grote en vaak is er op de campings een klein winkeltje en/of  terrasje aanwezig. Cycle Travel behoudt zich het recht voor ten alle tijden een wijziging van camping te kunnen toepassen indien dit noodzakelijk is. Als dit het geval is wordt altijd een vergelijkbare camping aangeboden. Hou er rekening mee dat hierdoor de fietsroute(s)  en te rijden dag afstand wat kunnen afwijken.

Rustdag kok

Tijdens alle dagen wordt er voor je gekookt op één dag na. Op die dag hebben de kok en de fietsenmaker een rustdag. De kok zorgt ervoor dat er op deze rustdag altijd een goed restaurant in de buurt aanwezig is. Voor de lunch kun je op deze dag altijd een lunchpakket klaarmaken tijdens je ontbijt. Aan het begin van de reis hoor je van de kok wanneer deze rustdag is.

Terug naar ons aanbod?