Le Tour de Ardèche - Cevennen

niveau 4

Deze niveau 4 fietsvakantie in de Ardeche - Cevennen heeft een sportief karakter. De heuvels zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen hierdoor meer kracht en inspanning. We fietsen tijdens deze fietstochten veelal in de bergen. Gemiddeld fiets je tot zo`n 85 km per etappe dag. Deze fietstochten zijn geschikt voor iedereen die regelmatig wat langere afstanden fietst. Behalve bestemming en reistype speelt het fietsniveau een belangrijke rol. Het is van belang dat je een fietsvakantie in Frankrijk kiest welke bij je past. Niet te zwaar, maar ook zeker niet te licht. 

tour boeken >

Dag 2 
1e Etappe | 68 km

Vandaag fiets je vanuit Suze-la-Rousse naar de Grottes de Saint Marcel. Eèn van de grootste, langste èn mooiste druipsteengrotten van Europa. Zeker een bezoek waard! Hierna fiets je door naar Le Plus Beaux Village Aiquize dat is gebouwd bovenop een hoge klif boven de rivier de Ardèche. De streek rondom Aiqueze ligt bezaaid met zogenaamde ‘Dolmen’ ofwel Franse hunebedden. Nadat je dit mooiste dorpje van de Ardèche eenmaal bekeken fiets je door naar de Vallon Pont d’ Arc, gelegen in het Parc Naturel Regional des Monts Ardeche. Dit dorpje staat bekend om zijn natuurlijke boogbrug over de Ardèche, de Pont d’Arc, en de bijzondere Grotte de Chauvet. Hier vindt je grotschilderingen van 36.000 jaar oud!

Je stijgt vandaag 775 meter
Je daalt vandaag 747 meter

Dag 3 
Rustdag

Op deze rustdag kun je van alles doen. Bezoek de hoofdstraat van het dorp met haar vele winkeltjes en restaurantjes. Op en rondom het centrale plein vind je souvenirwinkels, cafés en een heerlijke ijs zaak! Vallon Pont d’ Arc is ook een ideaal vertrekpunt voor een kanotocht langs de Gorges de l’Ardèche.Je kunt dan kiezen uit diverse afstanden. Van 7 km tot 30 km. De laatste tocht leidt je naar het einde van de kloof. Ook kun je de bekende Grotte Aven d’Orgnac bekijken welke zich bevindt in de kloof. Je kunt natuurlijk ook lekker een dagje niets doen!

Dag 4 
2e Etappe | 79 km

Van  Vallon Pont d’ Arc fiets je vandaag het Parc National des Cevennes in naar het plaatsje Le Pont de Montvert gelegen aan de rivier de Tarn.Vandaag heb je een behoorlijk lange pittige klim waarbij de nodige hoogtemeters zullen worden gemaakt. Na deze prachtige route met adembenemende landschappen kun je het Château de Grizac bezoeken. Een relatief klein kasteel in Le Pont de Montvert.We overnachten op de camping nabij het dorpje en de rivier.

Je stijgt vandaag 1533 meter
Je daalt vandaag   773 meter

Dag 5 
Rustdag

Tijdens deze rustdag kun je heerlijk zwemmen in de rivier de Tarn, een boek lezen in de schaduw op de camping òf een Ricard drinken op een terrasje in het dorpje onder de platanen.

Dag 6 3e Etappe | 80 km

Vandaag is de zwaarste etappe van deze fietsvakantie ! Op deze dag fiets je van
Le Pont de Montvert naar de prachtig gelegen Le Plus Beaux Village Sainte-Enimie. Het dorpje is gebouwd rondom twee kloosters welke in de tiende eeuw zijn gesticht. Hierna fietsen we door naar Le Plus Beaux Village La Malène. Een klein rustig plaatsje waar je in het oude centrum een prachtig Romaans kerkje L’église de Saint-Jean-Baptiste kunt bekijken. We fietsen hierna door naar de oude marktstad Meyrueis. Je kunt hier proeven van de locale authentieke specialiteiten zoals geitenkaas, schapenboer worst en honing uit de Causses.

Je stijgt vandaag  1657 meter
Je daalt vandaag  1830 meter

Dag 7 
Rustdag

Waan je vandaag in een ander wereld en bezoek de imposante Grottes de Dargilan of de Grottes Aven Armand in dit plaatsje. Beiden spectaculair en zeer de moeite waard. Voor de fietsers die er ècht geen genoeg van krijgen kunnen deze vandaag ook via de nodige haarspeldbochten de Gorges de la Jonte gaan beklimmen. Eènmaal boven worden deze na een zeer pittige klim beloond met ongerepte natuur en magistrale uitzichten. Je kunt natuurlijk ook het dorpje vereren met een bezoekje en daar lekker van het Franse leven genieten.

Dag 8 
4e Etappe | 70 km

We verlaten Meyrueis en fietsen vandaag naar het dorpje Anduze gelegen aan de rivier de Gardon. Naast haar grote rol in de voormalige zijde-industrie was Anduze ook èrg belangrijk voor de Franse kolenindustrie. Dit plaatsje behoort dan ook tot de mooiste van de regio en is erg geliefd als vakantiebestemming. Breng een bezoek aan de vele mooie oude straatjes en steegjes met diverse leuke winkeltjes en goede restaurants. Vandaag worden al je inspanningen beloond want je daalt meer dan 600 m.

Je stijgt vandaag  1062 meter
Je daalt vandaag  1636 meter

Dag 9 
Rustdag

Het oude, historische plaatsje Anduze is meer dan de moeite waard om te verkennen tijdens deze rustdag. Naast de vele mooie oude straatjes en steegjes vindt je hier verschillende leuke winkeltjes en veel goede restaurants. Je kunt natuurlijk ook een rustig plekje opzoeken aan de rivier de Gardon.

Dag 10 
5e Etappe | 67 km

Vandaag fietsen we van  Anduze naar Le Plus Beaux Village Montclus gelegen tussen wijngaarden en lavendelvelden aan de rivier de Cèze. Het prachtige plaatsje biedt prachtige en charmante smalle straatjes met mooie oude gebouwen. Wanneer je door het plaatsje loopt ga je even terug in de middeleeuwen. Je fiets verder naar de volgende Le Plus Beaux Village La Roque sur Ceze. Neem hier de steile straatjes die je leiden naar de Romaanse kapel in het centrum. Van hieraf kun je genieten van het weidse uitzicht over de wijngaarden in het dal. Tijdens de rustdag kun je hier heerlijk afkoelen in het water van de Cascades du Sautadet.

Je stijgt vandaag  554 meter
Je daalt vandaag  578 meter

Dag 11 
Rustdag

Bij een bezoek aan het dorpje La Roque sur Ceze vindt je aan de voet van de rots de rivier de Cèze. Na de brug worden de watervallen de Cascades du Sautadet gevormd. Dit is een heerlijke (wel vaak polulaire) plek om te zwemmen of lekker af te koelen omdat er werkelijk overal om je heen water stroomt.Le Plus Beaux Village La Roque sur Ceze staat natuurlijk niet voor niets op de lijst van de mooiste dorpen van Frankrijk dus die moet je zeker ook niet overslaan vandaag.

Dag 12   6e Etappe | 87 km

We vertrekken uit La Roque sur Ceze richting de kleine Le Plus Beaux Village Lussan. Hoog gelegen tussen lavendel en zonnebloemen gaat de tijd hier terug tot de prehistorie. Je fiets verder naar het gezellige Le Plus Beaux Village Uzès. Geniet hier even lekker op een terrasje en fiets daarna verder naar de bekende Pont-du-Gard waar je even kunt afkoelen in de rivier de Gardon. Dit is een voormalig Romeins aquaduct welke staat op de Unesco werelderfgoed lijst. Hierna fiets je verder naar onze eindbestemming van  vandaag Villeneuve d’ Avignon. Een voorstadje voor de pauzen stad Avignon welke je op je rustdag kunt bezoeken.

Je stijgt vandaag  653 meter
Je daalt vandaag  736 meter

Dag 13 
Rustdag

Vanuit Villeneuve les Avignon is het maar een stukje fietsen naar de pausenstad Avignon.
Reden des te meer om daar vandaag de gehele dag aan te wijden want er is meer dan genoeg te zien in deze prachtige stad!

Dag 14 
7e Etappe | 46 km

We fietsen op deze laatste etappe vanuit Villeneuve les Avignon naar Orange. Bezoek hier het best bewaarde Romeinse theater uit de Romeinse geschiedenis van Europa en de Arc de Triomphe d' Orange. Beiden vermeldt op de Unesco werelderfgoed lijst en zeer de moeite waard om te gaan bekijken! Al het moois gezien fiets je door richting de startcamping in Suze-la-Rousse om daar terug te denken aan een fantastische fietsvakantie!

Je stijgt vandaag  146 meter
Je daalt vandaag    77 meter

Dag 15

Weer naar huis.

  Boek deze fietsvakantie in Frankrijk Ardèche - Cevennen

Bekijk de kaart voor de route van je fietsvakantie !

Retour mogelijk met de Fietsbus    Ja
Deelname mogelijk vanaf leeftijd    16 jaar
Niveau van deze fietsvakantie     4
Fietshuur mogelijk     Ja

   

Deze fietsvakantie is volgeboekt !    


€ 665,-

Tour boeken >


Uniek aan deze reis:

- Culinair genieten
- Rustieke dorpjes
- Individuele vrijheid
- Prachtige fietsroutes

Vragen over je fietsvakantie in Frankrijk ?

bel of stuur ons een bericht

contact >

    meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden >

© Cycle Travel | Fietsvakantie in Frankrijk